Houd je kunstgras mooi met deze tips en tricks

2023-03-01
Kunstgrasconcurrent

 

Het mooie van kunstgras is dat het weinig onderhoud vergt. Of je nu net nieuw kunstgras in je tuin hebt aangelegd of een bestaande grasmat wilt opfrissen. Het goede nieuws is dat er een paar eenvoudige stappen zijn die je kunt nemen om je kunstgras er het hele jaar door weelderig en groen uit te laten zien. Dit is wat je moet weten over het onderhouden van kunstgras.

 

Regelmatig schoonmaakschema

Net als natuurlijk gras moet kunstgras regelmatig worden gereinigd van puin en vuil voor optimale prestaties. Om ervoor te zorgen dat je kunstgras er op zijn best uitziet, gebruik je om de paar weken een bladblazer of handstofzuiger om overtollige bladeren, takjes en andere kleine deeltjes van het oppervlak te verwijderen. Dit zal helpen voorkomen dat zich vuil ophoopt dat na verloop van tijd vlekken of verkleuring kan veroorzaken. Je kunt zo nodig ook een vochtige doek of dweil gebruiken om hardere vlekken van de grasmat te verwijderen.

 

Preventief onderhoud

Naast regelmatig schoonmaken kun je met preventieve maatregelen je kunstgras jarenlang mooi houden. Om slijtage van het oppervlak te beperken, kun je overwegen vloermatten te gebruiken bij ingangen of plaatsen met veel verkeer om te voorkomen dat er zich overmatig vuil ophoopt. Je kunt ook het gebruik van scherpe voorwerpen zoals tuingereedschap in de buurt van het gras vermijden, omdat die na verloop van tijd scheuren in de vezels kunnen veroorzaken. Verder helpt het af en toe aanbrengen van een beschermende kit om de kleur en textuur van je gazon te behouden door het te beschermen tegen UV-stralen en andere buitenelementen.                                                                                                                                                                                                                

Regelmatige inspectie

Het is belangrijk om je kunstgras regelmatig te inspecteren op tekenen van schade of slijtage die na verloop van tijd kunnen zijn opgetreden. Als je problemen met je gazon opmerkt, zoals scheuren in de vezels of verkleuring van bepaalde plekken, neem dan meteen contact op met een professional, zodat die het probleem kan beoordelen en een oplossing kan aanbevelen voordat het erger wordt. Het is ook belangrijk om gebieden rond het gazon, zoals terrassen of vlonders, te inspecteren op tekenen van scheuren door blootstelling aan UV-straling; als dit niet wordt gecontroleerd, kan dit na verloop van tijd ook je gazon beschadigen.

 

Het onderhouden van een kunstgrashoeft niet moeilijk te zijn! Met slechts wat regelmatige reiniging, preventieve verzorging en inspectiewerkzaamheden zo nu en dan, kun je ervoor zorgen dat je kunstgras er jarenlang geweldig uitziet. Volg vandaag nog deze tips en tricks voor mooi uitziend kunstgras!